About Us

Nils De Caster

Nils De Caster (°1969, Gent) begon op achtjarige leeftijd met studies viool in de muziekacademie van Deinze en nadien aan het conservatorium van Brussel. Hij vormde zich om tot multi-instrumentalist waaronder mandoline, lap-steel en gitaar.
Zijn ontmoeting in 1989 met Bruno Deneckere betekent het begin van zijn muzikale loopbaan bij de Gentse groep "The Pink Flowers".
De jaren nadien volgen verschillende muzikale projecten met Lieven Tavernier, Roland Van Campenhout, Eikels Worden Bomen, No Mananas, Derek, De Zes Van Gent.
In 1994 verhuist Nils van Gent naar Brussel waar hij een jarenlange samenwerking heeft met Perry Rose (IRL). Drie albums en drie Europese Tournees.
Tijdens de Brusselse periode komen samenwerkingen met Elliott Murphy (VS) & Suzanne McDermott (VS).
Voor het Gentse figurentheater Ultima Thule (olv Wim De Wulf) schrijft hij samen met Yves Meersschaert muziek voor tal van voorstellingen, met als sluitstuk "De Gomaar Trilogie".
De samenwerking met Yves Meersschaert (Room13) blijft een constante en in 2005 componeren ze 12 stukken voor voor viool en piano. De CD "Citron Bleu" wordt opgenomen en een tour volgt in België en Nederland.
Op uitnodiging van Suzanne McDermott vertrekken Nils & Bruno Deneckere in 2006 naar Nashville, TN (VS) waar ze in drie weken tijd kennis maken en spelen met tal van lokale artiesten. Trivia: Het nummer "Blue Sky Over Nashville" wordt daar geschreven.
Johan Verminnen is al jaren fan van Bruno & Nils en vraagt Nils om in zijn Band te komen spelen. Nils zal 7 jaar bij Johan Verminnen spelen en een aantal albums opnemen.
Johan Heldenbergh vraagt in 2008 Nils om mee te werken aan de theatervoorstelling "The Broken Circle Breakdown featuring The Cover-Ups Of Alabama". Samen met Mieke Dobbels, Patrick Riguelle, Pol Depoorter en Mario Vermandel spelen ze twee jaar de gelauwerde productie van Compangie Cecilia in Vlaanderen en Nederland. Felix Van Groeningen maakt de film "The Broken Circle Breakdown" en Nils speelt de muziek in voor de soundtrack (olv Bjorn Eriksson) en speelt in de film de rol van Jock. Na de furore van de film - met een oscar-nominatie als orgelpunt - gaat de Band op tour met de muziek van de film. Ze spelen hun laatste concert in L'Olympia te Parijs op 12 oktober 2015.
Ook in de daaropvolgende film van Felix Van Groeningen, "Belgica", speelt Nils rol van Inspecteur De Waele.
2013 Bruno Deneckere & Nils De Caster nemen het live-album "Live" op.
Eind 2015 verschijnt een live-album samen met Roland Van Campenhout op het Duitse label Meyer Records. "Just Another Place In The Universe".
In 2016 richt Nils samen met Pascale Michiels, Kathleen Vandenhoudt, Bruno Deneckere en Luiz Marquez "The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra" op.
Zijn alter-ego in de band is Eduard Rielemans. Ze nemen samen het album "Time Of Day" op.
Trivia: Het album werd gemixed door Malcolm Burn (engineer van Daniël Lanois, Emmylou Harris, The Neville Brothers,...).
In diezelfde jaren gaan Nils, Bruno en Luiz op tournee in Mexico met hun trio "The North Sea Coyotes" - Blues en Americana.
2018 Bruno Deneckere & Nils De Caster nemen het album "I Remember The Day" op en samen met Karlijn Sileghem maakt hij de voorstelling "Onnozele".
2019 Nils wordt gevraagd voor de opnames van het nieuwe album van STASH - "Wolfman". Ze gaan op tour tot de uitbraak van de COVID-19 epidemie in maart 2020.
2020 zal het jaar worden waarin alles stilvalt. Of niet? Samen met zijn muzikale levenspartner Sara De Smedt begint Nils muziek te schrijven tijdens de eerste lockdown. Het resulaat is te bewonderen op het album "It Takes a Believer". Het album werd in hun living opgenomen.
In datzelfde jaar zullen Nils & Sara het nieuwe album van Ht Roberts "Open Hum of Things" opnemen.
Met Roland Van Campenhout vormen Nils & Sara het trio "The Believers". Hun eerste concert vindt plaats in café Trepunt in oktober 2021.
Nils & Sara blijven touren en werken aan hun tweede album dat de werktitel "Take This Stone" heeft meegekregen.

SARA DE SMEDT

Sara De Smedt studeerde in 2009 af als master kleinkunst aan het Herman Teirlinck Instituut.
Met haar eindvoorstelling Mary’s Bleeding Heart, eigen composities gebracht door een strijkkwintet en één stem, speelde ze op een hele reeks podia door Vlaanderen en nam ze haar eerste plaat op.
Als actrice was ze te zien in de KVS met Pain Perdu/Gewonnen Brood en in Theater Antigone met Gezonger Zeer.
Daarna vertolkte ze 5 jaar lang de rol van Ms Darling in Peter Pan, The Never Ending Story, een musical/arenaspektakel van Music Hall dat vooral speelde in het buitenland (UK, Nederland, Dubai, Kuweit, Taiwan, Qatar, …).
Later speelde ze de boze stiefmoeder in de musical Cinderella, een bewerking van ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ van Stany Crets die alleen te zien was in Singapore.
Ze was ook jarenlang één van de frontzangeressen van The Triplettes & The Boogie Woogie Bugle Boys.
Op dit moment schrijft ze samen met Nils De Caster aan nieuwe songs en volgend jaar zal ze te zien zijn als zangeres in een nieuwe theatervoorstelling van Maaike Cafmeyer.
Zonder stemacrobatie, maar steeds loepzuiver zingt ze recht naar de ziel van de song.

Livestream @ De Kluis

Nils De Caster & Sara De Smedt stellen hun nieuw album voor "It Takes A Believer" Online & coronaproof vanuit de Latemse Kluis.

Dat het jaartal 2020 een bijzonder verloop kende hoeft geen verder betoog. Velen onder ons werden door angst, onzekerheid, ziekte en eenzaamheid getroffen. Maar heel af en toe was er ook plaats voor nieuwe inzichten. Tijdens de eerste lockdown zijn Nils De Caster & Sara De Smedt in hun schrijverspak gekropen en hebben ze het album “It Takes A Believer” geschreven en thuis opgenomen. Het nieuwe album zou in augustus 2020 voorgesteld worden aan het lokale publiek. Met een optreden aan de oevers van de Leie. Helaas. De tweede lockdown zorgde voor de zoveelste annulatie. DE KLUIS leek ons uitermate geschikt om u een voorproevertje aan te bieden van een concert dat u zo snel mogelijk -laat ons hopen - in levende lijve kan meemaken.

Met:
Sara De Smedt, Vocals & Piano
Nils De Caster, Vocals & Guitar
Bart Vervaeck, Pedalsteel & El. Guitar
Ht Roberts, Bass & Wooden Strings
Pascale Michiels, Percussion & Stranger Things

Discografie als muzikant, zanger, producer

Aardvark
Bart Buls
Bart Herman
Blues Lee
Bruno
Bruno Deneckere
Citizen Jane
Daithi Rua
De Propere Fanfare van De Vieze Gasten
De stylo's
Derek
Elliott Murphy
Fernant Zeste
Gido van Gent
Guy Verlinde
Guy Verlinde Trio
Het Gespuis
HT Roberts
Ida de Nijs
Jo Vally
Johan Verminnen
John Terra
Kathleen Vandenhoudt
Laclaireau
Laura Lynn
Lien Kooijman
Lieven Tavernier
Little Jimmy
Mama's Jasje
Marjan Debaene
Mel Dune
Miek & Roel
Mustafa Avsar
Nils De Caster
Nils de Caster & Yves Meersschaert
Perry Rose
Remco Campert
Rianto Delrue
Richard Bargel / Nils De Caster / Roland Van Campenhout
Riguelle
Roland Van Campenhout
Stash
Stefaan Tubex
Suzanne McDermott
The Boonx
The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band
The Laroids
The Pink Flowers
The Rielemans Family
Urbanus
Weez!
Will Tura
William Souffreau
Wim De Wulf